Despre noi

Ro-agroportal.ro se doreste a fi un proiect comun al mai multor pasionati de agricultura si de provocarile pe care acest domeniu le ridica in fiecare an fermierilor si tuturor celor implicati  in acesta lume a agriculturii.

Diversitatea si variabilele implicate in acest domeniu face imposibila gasirea unor retete sau raspunsuri universal valabile, agricultura fiind un domeniu care combina intr-un mod unic ultimele descoperiri ale stiintei, cu diversitatea conditiilor pedologice si loteria conditiilor climatice si economice.

Agricultura, poate mai mult decat oricare ramura a economiei, este supusa hazardului. Oamenii din agribusiness (fermierii) se lovesc de hazard inca din momentul in care isi planifica structura de culturi pentru anul urmator, nestiind cu certitudine care cultura va intalni conditii mai favorabile in anul ce urmeaza sau care cultura va avea cel mai bun pret de valorificare in momentul recolarii.

Cert este un lucru: performanta in agricultura incepe cu o pregatire tehnica riguroasa, cu o cunoastere cat mai buna a conditiilor locale (specifice fiecarei ferme in parte), cunoasterea celor mai bune produse din piata (pesticide, seminte, fertilizanti, masini agricole etc), urmarirea continuua a trendului preturilor la fiecare cultura in parte si luarea acelor decizii care la final, dupa ce tragem linia, sa ne ofere satisfactia ca activitatea noastra a adus mai multi bani decat a consumat.

Ne dorim ca prin acest proiect sa venim in sprijinul cator mai multi oameni implicati in agribusiness-ul din Romania, sa oferim unele raspunsuri si (de ce nu) sa ridicam cat mai multe intrebari.

Ne-ar placea ca macar unul din articolele prezente in acest blog sa va faca ca la sfarsit sa spuneti: “pe asta nu o stiam” sau “la asta nu m-am gandit”, iar curiozitatea sa va impinga sa reveniti alaturi de noi.