Guvernul Britanic vine cu precizari suplimentare in ce priveste glifosatul

DEFRA (Ministerul pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale al Marii Britanii) vine cu precizari suplimentare privind  Roundup-ului – erbicidul ce contine glifosat  – în urma publicării unui nou studiu care a pretins ca ar exista o legatura intre utilizarea acestui produs si bolile de ficat.

Oamenii de știință sunt de parere ca rezultatele si concluziile acelui studiu ar putea fi compromise, deoarece acestea s-au bazat pe eșantioane dintr-un alt studiu, care a fost foarte criticat pentru metodele sale, iar Monsanto, producatorul Roundup, pretinde ca acei cercetatorii au „un istoric de utilizare necorespunzatoare a științei”, incercand sa lege produsele companiei de probleme de sanatate.

  Ca răspuns la o întrebare scrisă, care solicită o revizuire independentă a erbicidelor pe bază de glifosat, ministrul DEFRA, Lord Kimble, a spus: “Lucrarea lui Mesnage si colaboratorii face referire la de unele analize suplimentare pe probe colectate dintr-un studiu publicat într-o lucrare anterioară”.

“Sunt luate în considerare studii de reglementare (care sunt efectuate atât pentru substanțele active, cum ar fi glifosatul, ca și pentru produse, cum ar fi Roundup-ul) pentru investigarea efectelor asupra ficatului și a oricăror astfel de efecte, atunci când sunt determinate nivele de expunere ale oamenilor. Există o serie de astfel de studii de reglementare, care au testat un număr mai mare de animale, la doze mult mai mari decât Mesnage si colaboratorii si nu s-au găsit nici un fel de efecte adverse.”

“Prin urmare, Guvernul consideră că acest studiu nu necesită nici o măsura de reglementare în ceea ce privește produsul Roundup. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a revizuit datele științifice, ca parte a procesului aprobării glifosatului in UE și a ajuns la concluzia că glifosatul îndeplinește toate standardele de siguranță relevante. Experții de reglementare din Marea Britanie sunt de acord.”

“UE urmează să decidă cu privire la aprobarea glifosatului în cursul acestui an. În cazul în care se primeste aprobarea, fiecare stat membru va revizui produsele pe baza de glifosat, pentru a se asigura că acestea îndeplinesc standardele moderne. ”

Sursa articolului: Farmers Guardian – Marea Britanie

„Curiozitatea este apanajul oamenilor inteligenti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *